fbpx

זהו סיפור על שני מנכ"לים בשתי חברות שפשוט לא מצליחות להתרומם

מרגיש כמו סיום עידן:
שני מנכ"לים בכירים בתעשיית הטכנולוגיה והרכב מסיימים את תפקידם

השבוע הסתיים פרק משמעותי בשתי חברות ענק – אינטל וסטלנטיס – עם פרישתם של מנכ"לי החברות בנסיבות מאתגרות. פט גלסינגר, מנכ"ל אינטל, ויחד איתו קרלוס טאווארס, מנכ"ל סטלנטיס, עוזבים את תפקידיהם לאחר תקופות סוערות בחברותיהם.

משעשע לראות שאתמול אחרי ההודעה אינטל פתחה בפלוס5%(אך סיימה מאופס) ואילו סטלניס צנחה ב 6%.
לגבי אינטל השוק הראה לפט גלסינגר מה חשב על ניהולו, ואז הראה לדירקטוריון אינטל שהוא לא חושב שאפילו זה יציל אותה.

גלסינגר, שחזר לאינטל ב-2021 במטרה להחזיר את החברה למובילות בתחום השבבים, נתקל באתגרים משמעותיים. למרות השקעות עצומות בייצור שבבים מתקדם והבטחות להתחדשות, החברה המשיכה לאבד נתחי שוק למתחרותיה AMD ו-NVIDIA, במיוחד בתחום הבינה המלאכותית והדאטה סנטרית בפרט. על פי דיווחים, דירקטוריון אינטל איבד את האמון בתוכניתו של גלסינגר להחזיר את החברה למסלול הצלחה, ונתן לו את הבחירה בין פרישה או פיטורים.

במקביל, קרלוס טאווארס, שהוביל את סטלנטיס מאז היווסדה ב-2021 מהמיזוג בין פיאט-קרייזלר ופיג'ו, מסיים את תפקידו מוקדם מהצפוי. תחת הנהגתו, החברה חוותה ירידה משמעותית של 43% בערך המניה השנה, כשההכנסות ברבעון השלישי צנחו ב-27%. במיוחד בלטה הצניחה של 42% במכירות בצפון אמריקה, השוק המרכזי של החברה.

שני המקרים משקפים את האתגרים העצומים בפניהם ניצבות חברות ותיקות בעידן של שינויים טכנולוגיים מהירים. אינטל מתמודדת עם התחרות הגוברת בשוק השבבים והצורך בהשקעות עתק בטכנולוגיות חדשות, בעוד סטלנטיס נאבקת במעבר לרכבים חשמליים ובשינויים בהעדפות הצרכנים.

בעיניי שתי החברות פשוט נכשלו ביכולת להתאים את עצמן במהירות לשווקים המשתנים.

אינטל, עם תשתית הייצור המשמעותית שלה והמענק הממשלתי הטרי של 7.86 מיליארד דולר מחוק הצ'יפים, נמצאת בעמדה אסטרטגית לחזור למובילות – בתנאי שתצליח לזהות נכון את המגמות בשוק ולהאיץ את קצב החדשנות, איפה שהיא כבר כשלה בעבר.

סטלנטיס, מצידה, חייבת לבצע מהפך בגישתה לשוק הרכב החשמלי ולשפר את ביצועיה בשוק האמריקאי.

המינויים החדשים בשתי החברות מעידים על הכרה בצורך בשינוי אסטרטגי עמוק, אבל ההצלחה תלויה ביכולת ליישם שינויים מבניים משמעותיים ואולי למכור פעילויות שפחות מצליחות, ועד היום לא ראיתי אף אחת מהן הולכת לכיוון הזה אצלנו בקרן אופרטיוניטי

 הגישה היא ללכת עם חברות שהמודל העסקי שלהן ברור, פשוט וקל ליישום. אנחנו לא מאמינים בהשקעה בחברות שצריכות לעשות Turn Around עמוק בחברות שהן משחתות

אין המלצה ואין עניין באף אחד מהניירות. המידע המצוין לעיל הינה בגדר של ייעוץ בכלי תקשורת כהגדרתו בחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, התשנ"ה – 1995. לפיכך מידע זה אינו מהווה בשום צורה שהיא תחליף לייעוץ השקעות אישי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם כך שהמידע אינו מתייחס בין היתר לפרמטרים של לקוחות מסוימים. על כן, מומלץ להתייעץ עם יועץ השקעות אישי לפי קבלת החלטות השקעה כלשהן. לא תתקיים שום אינטראקציה בקשר עם המידע לעיל בין עורכי המידע ו/או הנהלת התוכנית ללקוחות התוכנית, לרבות בדרך של שאלות ותשובות. הנהלת התוכנית לא מבצעת בהכרח בדיקות אמינות לכל המידע המפורט לעיל אך היא מניחה שהוא אמין ומקצועי. בכל אופן, הנהלת התוכנית לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לכל נזק ו/או הפסד לתלמיד כלשהו של התוכנית ו/או לצד ג' כלשהו כתוצאה מהסתמכות על המידע לעיל, ככל ייגרם. אין בשימוש במידע זה ערובה להשגת תשואה חיובית כלשהי ו/או לכך שלא ייגרמו הפסדים למסתמכים עליו. המידע אינו מתיימר להכיל את כל המידע הנדרש לתלמידים לצורך קבלת החלטות השקעה כלשהן.

שתפו את הפוסט

מאמרים נוספים:

noam madar

רוצים להנות מתוכן אקסקלוסיבי?

הצטרפו לקבוצת הסקירות וקבלו ניתוחי מניות, סקירת דוחות כספיים, ניתוחי מאקרו לשוק, נושאים לימודיים, שיעור שבועי ותובנות המותאמות לכל מצב שוק!