ענקיות הענן Oracle וחברת Adobe הן מתחרות ענק, עם מוצרים מובילים ונתחי שוק גבוהים. כניסת ה AI יכולה לקחת אותן למקום של איבוד העמדה המובילה בתחרות, או אימוץ מהיר שישדרג את מוצריהן. בואו נצלול לשתי מובילות השוק
אורקל מציגה טרנספורמציה משמעותית בתחום הענן והבינה המלאכותית, עם צמיחה מרשימה של 52% בהכנסות מתשתיות הענן (OCI) ל-2.4 מיליארד דולר ברבעון האחרון. החברה מתמקמת כשחקנית משמעותית בתחום תשתיות ה-AI, עם לקוחות משמעותיים כמו מטא, אובר וטיקטוק. ההשקעות המאסיביות של החברה בתשתיות, כולל הקמת מחשב-העל הגדול בעולם עם 65,000 כרטיסי מעבד גרפי של NVIDIA, מדגישות את המחויבות שלה לתחום. החברה צופה הכפלה בהוצאות ההוניות בשנת 2025, מה שמעיד על ביטחונה בצמיחה העתידית, וכאמור אחד הקטליזטורים לתיזת לונג על שוק השבבים לשנת 2025.
האסטרטגיה הרב-עננית של אורקל מתחילה לשאת פרי, עם שיתופי פעולה אסטרטגיים עם ענקיות הטכנולוגיה המובילות כולל AWS, Azure ו-Google Cloud. שיתופי פעולה אלו מאפשרים ללקוחות להריץ עומסי עבודה במספר פלטפורמות ענן במקביל, מה שמחזק את מעמדה של אורקל בשוק. עם זאת, החוב הנקי של כ-80 מיליארד דולר מהווה אתגר, למרות תזרים מזומנים מפעילות שוטפת של 20 מיליארד דולר בשנה.
במקביל, אדובי מובילה את המהפכה בתחום כלי היצירה המבוססים AI. החברה מציגה צמיחה של 11% בהכנסות לרבעון הרביעי, עם 95% מההכנסות מבוססות על מנויים. הטמעת טכנולוגיית ה-AI Firefly במוצרי החברה הובילה ליותר מ-16 מיליארד יצירות, אך האתגר העיקרי נותר המונטיזציה של יכולות אלו. צריך לזכור שכל יוצר או דיזיינר רואה את המוצרים של אדובי ככלי המפתח בפעילות שלו וכמעט לא ניתן לוותר עליהם.
תחום ה-Document Cloud של אדובי מציג ביצועים חזקים במיוחד, עם צמיחה של 23% ב-ARR ל-3.5 מיליארד דולר, בזכות שילוב עוזר ה-AI באקרובט ורידר. מספר המשתמשים החודשיים גדל ב-25% ל-650 מיליון, מה שמעיד על אימוץ נרחב של הטכנולוגיה.
עם זאת, התחרות בתחום כלי היצירה המבוססים AI מתעצמת. השקת כלי ה-AI לווידאו של אדובי מתעכבת ביחס למתחרים כמו OpenAI עם Sora, Runway AI ו-Stability AI. החברה מנסה לאזן בין בטיחות ואינטגרציה עמוקה לבין מהירות ההשקה, ומתכננת להשיק מודלי וידאו AI בתחילת 2025. אישית אני חושב שיש כאן סיכון של עודף השקעה מיותר וייתכן כי עדיף לבנות מוצר מבוסס תשתית אחת הקודמות.
לטווח הארוך, שתי החברות ממוצבות היטב להנות ממהפכת ה-AI. אורקל מתמקדת בתשתיות הנדרשות לאימון ופריסת מודלי AI, בעוד אדובי מובילה את המהפכה בתהליכי יצירה דיגיטליים. ההבדל המשמעותי הוא בגישה – אורקל משקיעה בצורה אגרסיבית בתשתיות פיזיות, בעוד אדובי נוקטת בגישה זהירה יותר בפיתוח והטמעת יכולות AI.
למשקיעים לטווח ארוך, שתי החברות מציעות חשיפה לצמיחה בתחום ה-AI, אך עם פרופילי סיכון שונים. אורקל מציעה פוטנציאל צמיחה גבוה יותר אך עם סיכון פיננסי גבוה יותר בשל רמת החוב, בעוד אדובי מציעה יציבות פיננסית גבוהה יותר אך עם אתגרים תחרותיים משמעותיים בטווח הקצר-בינוני.
כמו כן צריך לזכור שהיתרון בדאונסייד הנמוך יחסית מגיע עם העובדה שמדובר על ליוויתנים שמתקשים להראות נסיקה חריגה בשווי המניה.
המידע המצוין לעיל הינה בגדר של ייעוץ בכלי תקשורת כהגדרתו בחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, התשנ"ה – 1995. לפיכך מידע זה אינו מהווה בשום צורה שהיא תחליף לייעוץ השקעות אישי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם כך שהמידע אינו מתייחס בין היתר לפרמטרים של לקוחות מסוימים. על כן, מומלץ להתייעץ עם יועץ השקעות אישי לפי קבלת החלטות השקעה כלשהן. לא תתקיים שום אינטראקציה בקשר עם המידע לעיל בין עורכי המידע ו/או הנהלת התוכנית ללקוחות התוכנית, לרבות בדרך של שאלות ותשובות. הנהלת התוכנית לא מבצעת בהכרח בדיקות אמינות לכל המידע המפורט לעיל אך היא מניחה שהוא אמין ומקצועי. בכל אופן, הנהלת התוכנית לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לכל נזק ו/או הפסד לתלמיד כלשהו של התוכנית ו/או לצד ג' כלשהו כתוצאה מהסתמכות על המידע לעיל, ככל ייגרם. אין בשימוש במידע זה ערובה להשגת תשואה חיובית כלשהי ו/או לכך שלא ייגרמו הפסדים למסתמכים עליו. המידע אינו מתיימר להכיל את כל המידע הנדרש לתלמידים לצורך קבלת החלטות השקעה כלשהן.
עקבו אחריי ברשת