KLA היא ענקית שבבים ישראלית בשווי 89 מיליארד דולר הנסחרת בנאסד"ק אבל פחות מוכרת לציבור הרחב. כשתבינו מה היא עושה, תגלו למה בלעדיה אייפון 16 לא היה יכול להגיע לשוק
אנחנו חיים בעולם בו כל שבב מחשב חייב להיות מושלם, אבל ממש מושלם. ו-KLA היא החברה שעומדת מאחורי הקלעים ומבטיחה את איכות הייצור. עם נתח שוק של למעלה מ-57% בתחום בקרת תהליכים בתעשיית השבבים, החברה מציעה פתרון קריטי שבלעדיו ענקיות כמו TSMC וסמסונג לא היו יכולות לייצר את השבבים המתקדמים ביותר בעולם.
קרדיט תמונה: אתר החברה
בחמש השנים האחרונות, KLA הציגה עלייה מרשימה של כמעט 400% במחיר המניה שלה. הצמיחה המטאורית הזו לא הייתה מקרית – החברה הראתה צמיחה עקבית בהכנסות עם שיעור צמיחה שנתי ממוצע של 15.4% בעשור האחרון שמן הסתם גם נשענה על הגל של כל צמיחת הסקטור. ברבעון האחרון של 2024, החברה דיווחה על הכנסות של 2.57 מיליארד דולר, עלייה של 9% בהשוואה לשנה שעברה, עם שולי רווח גולמי מדהימים של 62.5% שיותר מזכירים חברת תוכנה מחברת חומרה.
הטכנולוגיה של KLA היא המפתח להצלחתה. החברה מתמחה במערכות בדיקה ומדידה מתקדמות המזהות פגמים בשבבים בשלב מוקדם של תהליך הייצור. כאשר מדברים על ייצור שבבים בתהליך של 3 ננומטר או אפילו 2 ננומטר, כל פגם מיקרוסקופי יכול להרוס שבב שלם. המערכות של KLA מסוגלות לזהות פגמים בגודל של 5 עד 20 ננומטר, יכולת שהיא קריטית במיוחד עבור הדור הבא של שבבים המיועדים למחשוב AI ומכוניות חשמליות.
הפוטנציאל העתידי של KLA נשען על כמה מגמות מפתח בתעשייה. ראשית, הביקוש הגובר לשבבים מתקדמים עבור AI צפוי להגדיל את הצורך במערכות בקרת איכות. שנית, התחזית של Semi(ארגון הידוע במחקרי השוק והתחזיות שלו שמייצג את שרשרת האספקה של תעשיית השבבים) לשנת 2025 מצביעה על עלייה של 24% בהוצאות על וויפרים בטכנולוגיית 300 מ"מ. בנוסף, המעבר של יצרני השבבים לארכיטקטורת Gate-All-Around (GAA) מחייב בקרת איכות מדויקת יותר, תחום שבו KLA מובילה. אל תדאגו, אני כבר מסביר מה כתבתי עכשיו.
קרדיט תמונה: אתר החברה
דוגמה טובה לעוצמה של החברה היא מערכת ה-29 Broadband Plasma של החברה, המייצגת את חוד החנית של טכנולוגיית בדיקת השבבים. המערכת מתמחה בזיהוי פגמים זעירים בגודל של 5 עד 20 ננומטר על גבי הוופר, יכולת קריטית במיוחד כשמדובר בייצור שבבים בתהליך של 2 ננומטר. הייחוד של המערכת הוא ביכולת שלה לזהות פגמים בארכיטקטורת הטרנזיסטורים החדשה Gate-All-Around (GAA), שם אפילו פגם מיקרוסקופי יכול להרוס את התפקוד של השבב כולו. KLA פיתחה את המערכת בשיתוף פעולה הדוק עם ענקיות כמו TSMC ו-IBM במשך שלוש עד ארבע שנים, כדי להבטיח שהיא תענה במדויק על האתגרים של טכנולוגיית הייצור החדשה.
מבחינת הערכת שווי, KLA נסחרת כיום במכפיל רווח של כ-30, גבוה משמעותית מהממוצע ההיסטורי שלה של 23.7. אבל אם מסתכלים על מכפיל הרווח העתידי של 23 ותחזית צמיחת הרווח למניה של 12.4%, המניה נראית אטרקטיבית יותר. בהשוואה למתחרה בולטת (אך מאוד שונה) ASML, שנסחרת במכפיל גבוה יותר של 30.4, KLA מציעה יחס מחיר-צמיחה אטרקטיבי יותר.
ההזדמנויות העיקריות של KLA מגיעות משני גורמים מרכזיים: המשך המעבר לטכנולוגיות ייצור מתקדמות יותר והתרחבות שוק ה-AI. תוכניות ההשקעה המאסיביות של חברות כמו TSMC (65 מיליארד דולר במפעל בפיניקס) וסמסונג (45 מיליארד דולר במפעל בטקסס) מבטיחות ביקוש חזק למוצרי החברה. בנוסף, הצורך הגובר בזיכרון HBM עבור מעבדי AI, יחד עם המורכבות הגוברת של תהליכי הייצור, צפויים להגדיל את הביקוש למערכות הבקרה של KLA. עם תחזית צמיחה של 15.6% בהוצאות ההוניות של TSMC לשנת 2025, נראה כי KLA מוצבת היטב להמשך צמיחה משמעותית בשנים הקרובות.
המידע המצוין לעיל הינה בגדר של ייעוץ בכלי תקשורת כהגדרתו בחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, התשנ"ה – 1995. לפיכך מידע זה אינו מהווה בשום צורה שהיא תחליף לייעוץ השקעות אישי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם כך שהמידע אינו מתייחס בין היתר לפרמטרים של לקוחות מסוימים. על כן, מומלץ להתייעץ עם יועץ השקעות אישי לפי קבלת החלטות השקעה כלשהן. לא תתקיים שום אינטראקציה בקשר עם המידע לעיל בין עורכי המידע ו/או הנהלת התוכנית ללקוחות התוכנית, לרבות בדרך של שאלות ותשובות. הנהלת התוכנית לא מבצעת בהכרח בדיקות אמינות לכל המידע המפורט לעיל אך היא מניחה שהוא אמין ומקצועי. בכל אופן, הנהלת התוכנית לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לכל נזק ו/או הפסד לתלמיד כלשהו של התוכנית ו/או לצד ג' כלשהו כתוצאה מהסתמכות על המידע לעיל, ככל ייגרם. אין בשימוש במידע זה ערובה להשגת תשואה חיובית כלשהי ו/או לכך שלא ייגרמו הפסדים למסתמכים עליו. המידע אינו מתיימר להכיל את כל המידע הנדרש לתלמידים לצורך קבלת החלטות השקעה כלשהן.
עקבו אחריי ברשת